likenation – hasznos likecsere oldal

Nézzük csak mire jó ez az oldal. Tegyük fel, hogy indítasz egy youtube csatornát és feltöltött videóidat még senki nem látta. A Likenation.com segítségével szerezhetsz nézettséget, kedvelést, csatornafeliratkozást is. Nem kell mást tenned, mint létrehoznod egy fiókot és kezdődhet a munka. Első körben szerezzünk pontokat, hogy tudjuk hirdetni a saját közösségi médiás felületünket. Ha a „Youtube Subscribers” menüre kattintunk, listáz nekünk rendszerint 5 oldalt. Egy külön ablakban megnyílik az oldal, mi rákattintunk a feliratkozás gombra, majd az ablak bezárása után jóváírják az ígért pontunkat.

Szerezhetünk pontokat:

    • facebook oldal, kép kedveléssel
    • youtube feliratkozással, videó kedveléssel, megtekintésével
    • instagram követéssel, kedveléssel
    • twitter vagy soundcloud követéssel

A szerzett pontokat beválthatjuk ezek közül bármelyikre. Ha pl. youtube kedveléseket szeretnénk, az Add page menübe kattintva válasszuk ki a „Youtube likes” lehetőséget, majd ezt követően kapunk egy űrlapot.

Itt a példa szerint másoljuk be a kedvelendő videó linkjét, majd adjunk neki egy címet. A points résznél adjuk meg, hogy mennyi pontot kap a kedvelő. Értelemszerűen minél kevesebb, annél kevésbé vonzó, hogy kedveljék a videónkat. Ezt ki kell kísérletezni, én 7-9 pontra szoktam beállítani.

További beállítások:

Daily Limit: Napi limit a kedvelésre.

Total Limit: Teljes limit a kedvelésre időszaktól függetlenül.

Gender: Nemek szerinti szűrés. Ritkán van értelme beállítani, hagyjuk így.

Country: Ország szerinti szűrés. Többet is beállíthatunk, ha csak Magyarországra állítjuk be, akkor nem lesz túl nagy forgalmunk.

Amíg le nem nullázódik a teljes pontegyenlegünk, addig jönnek a kedvelések, ilyen egyszerű az egész.

Tapasztalatok

Azt ugye sejteni lehetett eddig is, hogy a likenation.com-on keresztül szerzett feliratkozás, kedvelés nem jelent igazi elköteleződést, vagy célcsoportunknak megfelelő felhasználót. Példának okán a youtube feliratkozások, szinte le szoktak nullázódni, mert a pont jóváírása után a felhasználók 95%-a törli ezeket a feliratkozásokat. Azt hiszem a youtube nézettségnek, illetve a kedvelésnek van némi értelme, ezek ugyanis ott maradnak. A nézettség csupán annyit számít, hogy mégis vonzóbb megnézni egy videót, amit 1-2000 fő már látott, mint egy sem, illetve a kedveléseknek is egy ilyen látszatot keltő funkciója van csak.

marketagent

toluna